torstai 14. toukokuuta 2015

KonMari

Kyllä. Minäkin olen lukenut sen. Tai no, oli pakko ryhtyä siivoamaan jo kirjan puolivälissä. Loppujen sivujen lukemiselle en nähnyt enää tarvetta.
Kyseessä on siis Marie Kondon KonMari-kirja, jossa japanilainen Kondo kertoo omasta siivousmenetelmästään. Tavoitteena on, ettei kotoa löydy kuin sellaisia tavaroita, jotka tuottavat mielihyvää.
Meillä tämä on toteutunut jo melko hyvin aiemmin. Tavaraa karsittiin suurella kädellä silloin, kun muutimme miehen kanssa romppeemme saman katon alle - pienen katon alle. Oli pakko karsia, kun tilaa ei yksinkertaisesti ollut. Kaatopaikalle meni jätesäkeittäin tavaraa ja kirpparille niin paljon, että saimme ostettua kirppisrahoilla massiivisen vitriinikaapin, joka seisoo nyt olohuoneessa.
Siitä huolimatta KonMari sai aikaan se, että löin kymmenisen muovikassia romua roskiin. Kirpputoria odottaa pari säkkiä tavaraa.
Kirjan ansiosta sain järjestettyä tavarat niin, etten tarvitsekaan pikkuruiseen kodinhoitohuoneeseemme siivouskaappia, enkä keittiöön pientä vitriiniä, kuten olin kuvitellut.

Yksi projekti kuitenkin odottaa vielä tekijäänsä. Makuuhuoneessamme on pieni varastohuone, jonne on saatava jokin hyllykkö (olen kaavaillut Ikean kymmenen euroa maksavaa varastohyllyä) ja naulakko (se on jo olemassa), jotta saisin sijoiteltua varastoidut tavarat järkevästi. Tällä hetkellä tilanne on se, että varastossa ei ole mitään ylimääräistä, mutta ne on ollut pakko vain pinoa vieritysteen ja päällekkäin niin, että saat tyhjentää koko varaston, että saat juuri sen laatikon, jota milloinkin tarvitset. Sellaisen huoneen olemassaolosta tulee harmaita hiuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti