sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Babyproofing

Olin ajatellut, että kotiamme pitää "babyprooffata" vasta sitten, kun vauva osaa kontata. Kun tajusin, että ristiäisiin on tulossa kymmenen lasta, päätin aikaistaa projektia. Olen vasta nyt, kun vauvaa on käynyt ihastelemassa liuta vieraita, tajunnut, minkälainen helvetti kotimme on pikkulasten vanhemmille. He juoksevat koko ajan pientensä perässä estämässä heitä menemästä portaisiin, kaivamasta koristekiviä kukkapurkeista, tavoittelemasta Block-valaisinta ja muuta pikkuisen liian herkästi hajoavaa ja pikkuisen liian arvokasta tavaraa.
Yksi kipupisteistä olivat nuo valkoisiksi maalatut perunalaatikot, jotka olivat aiemmin alakerrassa. Pystyssä oleva oli ihan turvallinen, sillä se oli niin painava kirjoista, etteivät pienet saaneet sitä hievahtamaankaan. Mutta tuo toinen huojui kuin heinä tuulessa JA sen päällä oli kukkapurkki. Mainio yhdistelmä - not.
Nyt laatikot ovat yläkerrassa ja molemmat on vuorattu kirjoilla riittävän painaviksi. Tuohon minä laatikoista kasattua kirjahyllyä alunperin halusinkin. Harmi vain, kun laatikot eivät ole riittävän korkeita siihen, että kissat voisivat katsoa samalla näkymiä ikkunasta, kun nukkuvan korkeamman laatikon päällä olevassa korissa.
Sivupenkillä seisova orkidea ei muuten jää tuohon. Tarkoituksena on laittaa yläkerran aulaan pieni seinähylly puolipaneelin yläpuolelle juurikin kukkia varten, sillä aulassa on varsin suotuisa valo. Olen aiemmin tappanut kaikki talouteen tuodut orkideat, mutta tuolla yksilöllä on toivoa, sillä sen varsista pukkaa uusia lehtiä. Viiva seinään!

Untamo nautiskeli sängyn petaamishetkestä, mikä on nykyään ollut yllättävän yleistä vieraspaljouden takia.

Saisinpa jo vanhat farkut jalkaan. No, saanhan minä yhdet, mutta voin kertoa, ettei lopputulos näytä kauhean kivalta. Onneksi on sukkahousut.


Ennen tästä sarvipäästä roikkui hehkulamppuköynnös - ei enää. Ei tosin johdu siitä, että tutti näyttäisi siinä paremmalta, vaan siitä, ettei tuossa alapuolella mahdu enää olemaan yksi arkku, joka peitti lampun järjettömän johtorykelmän taakseen. Arkun tilalla ovat nykyään lastenvaunut. Haluaisin tuohon roikkumaan jonkun yksinkertaisen valaisimen, jonka johto on valkoinen tai ehkä jopa raidallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti