maanantai 31. maaliskuuta 2014

Hypoallergenic Frans

   Frans (kahdessa alimmassa kuvassa) on kovin herkkävatsainen. Tämä ilmenee ruuan oksentelulla.
Pitkään elin siinä luulossa, että kyseessä on vilja-allergia ja että parasta lääkettä kissan mahalle on puhdas kana.
Tuollainen ruoka passasi pitkään, mutta sitten oksentelu villiintyi taas. Milloin sain yrjöt yöllä päälleni, milloin sitä oli kaikilla kämpän matoilla yhtä aikaa, milloin läppärin päällä...

Kaverin vinkin ansiosta löysin Royal Caninin Hypoallergenic-raksut. Niitä myydään vain eläinlääkärissä, mistä en ollut jostain kumman syystä hoksannut lähteä ruokaa katsomaan.
Royal Caninia tässä kissaperheessä onkin kulutettu jo monta vuotta, montaa eri sorttia. Nyt löytyi se ainokainen, joka pysyy Fransin mahassa.

Ihanaa, että ratkaisu löytyi, mutta olen silti miettinyt, josko teettäisin pojalla allergiatestit. Kustantaisivat täällä kuulemma noin 230 euroa. Onko kenelläkään kokemusta moisesta?

3 kommenttia:

 1. hyvä,että löytyi ruoka joka sopii! me käytiin vuoden vaihteessa vähän samantapainen juttu läpäi meidän koiran kanssa. nanalla aukesi suupielet ja eläinlääkäri epäili jotai allergiaa tai yliherkkyyttä. oltiin pari kk eliminaatiodietillä ja se taisi tepsiä, koska nyt pystyy taas syömään samoja vanhoja raksuja kuin ennenkin ja ei ole oireita. oireet luultavasti tuli siitä että annettii liian usein kuivuneita leivänkannikoita yms. nyt saa vaan tuommoisia herkkuja spesiaali tapauksissa :)

  VastaaPoista
 2. Aivan, hyvä, että löytyi ratkaisu. :) Tuonkin ruuan tarkoituksena kai on lähinnä saada maha tasapainoon ja sen jälkeen voisi varovasti alkaa kokeilla muita ruokia. Voi mennä aika pitkään, että uskallan tehdä niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, meillekin ell painotti että vähintään 2 kk mennää eliminaatiodietillä ja sitten pikkuhiljaa kokeillaan eri ruoka-aineita tuleeko niistä oireita. ei onneks ole enää tullu :)
   toivottavasti Fransin masu tulee kuntoon :)

   Poista