torstai 30. heinäkuuta 2015

Arkistojen aarre


























Tämä kuva on otettu äitienpäivänä. Kohta Untamo ei ole enää perheen pienin, vaikka onkin aina mun vauva. 

Makuuhuoneessa


Tuunasin imetystyynyn ompelemalla siihen uuden päällisen makkarapötkötyylillä. Tyyny on ollut jo kovassa käytössä, sillä se on oiva apuväline mahan tukemiseen.


Nämä pellavatyynyliinat ovat alennuslöytö. Samoin raidallinen aluslakana. Harmi, kun lakanoita oli jäljellä enää yksi.


Wimma otti pinnasängyn haltuun. Parin tutustumiskäynnin jälkeen kissat ovat jättäneet sängyn rauhaan.


keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Yläkerrassa

Tätä yläkerran aulatilassa olevaa nojatuolia voisi kutsua Fransin nojatuoliksi. Se kuuluu kissaherran lempipaikkoihin. Parasta on nukkua sen selkänojan päällä, joka levähtää kissan painosta mukavaksi pediksi.
Tuoli olisi alakerrassa olohuoneessa, jos ei olisi niin massiivinen. Sopivan sirppana nojatuoli on vielä etsinnässä.


























Nämä ritilälamput ovat ihania. Tämä yksilö on Clas Ohlsonilta, joka on muuten yksi lempikaupoistani. Sieltä löytyy vaikka mitä.

Juuri tämä on The Place.

Haluaisin tämän penkin tilalle jonkun siron lipaston, joka olisi riittävän korkea, että kissat näkisivät sen päältä pihalle. Tuosta ikkunasta on nimittäin mukavat näkymät alas pihalle.

Sain kesäloman aikana muutaman matkakuvan seinälle. Pikkuvitriinissä on vielä pupukehys tyhjillään. Se odottaa kuvaa tulevasta perheenjäsenestä.
Haitarioven takana pilkottaa vaatehuone.

Olisiko tämä ensimmäinen orkidea, jonka saan pidettyä hengissä? Nähtäväksi jää. Jotain pientä, uutta ja vehreää yhdessä oksassa näkyy, joten toiveet ovat korkealla.

Maha tekee varpaankynsien lakkaamisesta jännää. Muutaman viikon päästä tuota mahaa ei ole.

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Nähtävyys





Kävin Antiikki Makasiini -kirppiksellä ensimmäistä kertaa vasta muutama viikkoa sitten. Harmitti, etten ollut käynyt aiemmin, vaikka olin monesti meinannut. Toisaalta olen säästänyt sievoisen summan rahaa, kun olen ajanut ohi. Suosittelen lämpimästi käyntiä kyseisessä paikassa! Ei ole mikä tahansa kirppis tai antiikkiliike, vaan suorastaan nähtävyys.
Löysin kuvassa näkyvän tuolin ensimmäiseltä reissultani. Tarkoituksena on hioa tuolin jalat vaaleammiksi jossain vaiheessa.
Katsotaan myöhemmin, mitä aarteita mukaani tarttui seuraavalla kerralla.

Frans juoksee taas. Ihan parasta!

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Hyviä asioita


























Frans on parantunut! Kauan siinä kesti, mutta hyvää kannattaa tunnetusti odottaa. Kovin korkeit hyppyjä kaveri ei vielä tee. Siksi sohvan nurkkaan on koottu tyynyjä helpottamaan kipuamista kiipeilypuuhun.
 

Maha on kasvanut siihen malliin, että hyvä, kun omat varpaansa näkee.


Vierashuone on muuttunut osittain leikkihuoneeksi. Kaikki alkaa olla valmista tulokasta varten. Kissoista on mukavaa, kun koti on täyttynyt uusista leluista - eikä nyt ole kyse nallukoista sun muista, vaan tietenkin lastenvaunuista, kaukalosta ja leikkimatosta.
Huoneeseen on tulossa vielä uusi matto. Seiniäkin tekisi mieli maalata, mutta katsotaan nyt, jaksanko temuta pensselin kanssa enää. Oli monenlaisia remppasuunnitelmia äitiyslomalle, joka muuten alkoi virallisesti tänään, mutta todellisuus on tullut vastaan, vaikka vointi on verrattain hyvä.
Matoista puheen ollen, keittiössä on nyt uusi, iso, musta-valkoinen matto. Tämä toimii huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä, jossa oli leveät musta-valkoiset raidat. Untamo kuljetti märkäruuat nimittäin juuri niille valkoisille raidoille. Uudesta matosta ruokatahrat eivät erotu kilometrin päähän.